Kylät

Jutajaiset kylillä

Kylillä elokuussa päästään kokemaan Jutajaisten parhaat palat Hirvaalla ja Tennilässä. Hirvaan Jutajaiset järjestetään upeassa miljöössä Hotelli Metsähirvaalla. Paikalla on lasten työpajoja sekä Sirkus Taika-Ajan ja Siepakoiden esityksiä. Hotelli Metsähirvaalla toimii ravintola Saihu. 

Seuraavana päivänä Siepakat ja Sirkus Taika-Aika esiintyvät Tennilän kylätalolla. Tennilän Nuorisoseura järjestää paikan päälle kahvion, josta voi ostaa pientä purtavaa. Kauniiseen Tennilän kylään kannattaa tulla tutustumaan kauempaakin. Neljänkymmenen kilometrin päässä kaupungista Kemijoen varressa oleva maalaismaisema ihastuttaa.

Lauantaina 26.8.2023
Metsähirvaalla klo 13-15

Esiintymässä Siepakat ja Sirkus Taika-Aika
Lisäksi lasten työpajoja: kepparirata, kansallispukuja ja tanssipaja.
Hotelli Metsähirvaalla toimii ravintola Saihu.
Toukolantie 49, 97130 Rovaniemi

Sunnuntaina 27.8.2023
Tennilän kylätalolla klo 14-16

Esiintymässä Siepakat ja Sirkus Taika-Aika
Tennilän Nuorisoseuran kahvio
Veittivaarantie 74, 97675 Narkaus

Jutajaisten osana järjestettävää ”Jutajaiset kylillä” –tapahtumaa halutaan edelleen kehittää palvelemaan harvaan asuttujen alueiden asukkaita. Vuosina 2020 ja 2021 Jutajaiset kylillä järjestettiin onnistuneesti Auttissa, Tennilässä, Vikajärvellä sekä Songassa. Katsojamäärä neljänä vuonna oli noin 200 henkilöä ja tapahtumien järjestämiseen osallistui 40 henkilöä.

Vuonna 2023 Jutajaiset on saanut Taiken erityisavustuksen harvaan asuttujen alueiden kulttuuritoimintaan. Jutajaisten kylätapahtumien tavoitteena on ollut, että kulttuuria viedään ihmisten lähelle ja näin palvellaan harvaan asuttuja alueita Lapissa sekä lisätään paikallisten yhdistysten ja yritysten välistä yhteistyötä tapahtuman tuottamisessa. Jutajaiset kylillä elävöittää kylien kulttuurielämää ja hankkeen tarkoituksena on juurruttaa kylät osaksi Jutajaisten jokavuotista ohjelmaa, jotta toimintamalli vakiintuisi ja sitä pystyttäisiin myös tulevina vuosina järjestämään.


HALUATKO JÄRJESTÄÄ VUONNA 2024 JUTAJAISET OMALLE KYLÄLLE?

Tulevaisuudessa kylillä on mahdollisuus itse järjestää Jutajaiset ja viedä brändin avulla tapahtuma omaan kylään. Kylien tueksi nettisivuille on julkaistu materiaalipaketti, jota saa tulevaisuudessa käyttää tapahtuman tekemisessä. Materiaalipaketti sisältää: helposti muokattavan markkinointimateriaalin painotuotteisiin sekä someen, tapahtuman tuottamisen vuosikellon, työpajaideoita lapsille sekä esiintyjätarjottimen, joka kootaan Jutajaisten jokavuotisen esiintyjähaun perusteella. Ole yhteyksissä, niin kerromme lisää! 

Materiaalipaketti löytyy täältä.

Se sisältää lasten työpajoja varten värityskuvia, painomateriaalia, johon voi kirjoittaa käsin tai tietokoneella tapahtuman tiedot sekä somepostaus, johon voi lisätä oman tapahtuman tiedot helposti. Yhteistyökumppaneita varten löytyy valmiiksi räätälöity materiaalipaketit. Esiintyjille ja järjestäjille on omat passit.