Koulutukset

Jutajaiset kouluttaa!

Kurssit ovat yhteistyössä Kansalaisfoorumin kanssa. 


MAANITTELUA - Karjalaisen tanssin työpaja
Aika: Lauantaina 9.9.2023 klo 10-11.30
Paikka: Saarenkylän Nuorisoseuratalo, Napapiirintie 10
Hinta: 15€ Nuorisoseurojen jäsenhinta, 20€ normaalihinta

Ilmoittaudu: MAANITTELUA - karjalaisen tanssin työpaja

Mitja Pilke ja Emma Kantelinen ovat joensuulaislähtöisiä kansantanssijoita, tanssitaiteilijoita ja tanssinopettajia. He molemmat ovat tanssineet sekä tätä nykyä opettavat nuorisoseura Motoralla. Heidän vahvuuksiinsa kuuluvat muun muassa karjalaiset tanssit ja liikkeistöt. Pilke ja Kantelinen kuuluvat myös joensuulaiseen Tanssiteatteri Kamalaan.

Kurssilla syvennytään karjalaisiin maanitteluihin, eli soolona tanssittaviin, näyttäviin ja improvisatoorisiin tanssiosuuksiin Mitja Pilkkeen ja Emma Kantelisen johdolla.
Kurssilla opetellaan maanituksissa tyypillisesti käytettyjä rytmisiä elementtejä sekä erilaisia pyörintöjä ja ripaskoita. Työpajassa harjoiteltavat askelikot ja liikkeet ovat työkaluja improvisaatioon, ja ne mahdollistavat vuoropuhelun toisen tanssijan ja ryhmän kanssa.

Kurssille tulevien toivotaan omaavan hieman tanssitaustaa ennestään. Tärkeintä kurssilla on yhdessä tanssimisen ilo ja uuden oppimisen riemu!


PELIMANNIKURSSI
Aika: Lauantaina 9.9.2023 klo 10-14.00
Paikka: Kotiseutumuseo
Hinta ja ilmoittautuminen: 35/40€

Ilmoittaudu: PELIMANNIKURSSI

Viulupelimanni Osmo Hakosalo ohjaa työpajaa, jossa opetellaan perinteisiä sävelmiä jamisoittoa ja tanssisäestystä silmällä pitäen. Kansanmusiikki perustuu yhteiseen sävelmateriaaliin, joka välittyy soittajalta toiselle heidän kohdatessaan. Jamisoittoon pääsee kiinni, kun hallussa on muutamakin sävelmä. Samat sävelmät toimivat myös tanssin säestyksessä, ja Osmo valottaa työpajassa tanssirytmin tavoittamista omassa soitossa. Mukaan kurssille sopivat kaikenlaiset akustiset soittimet ja kaikenikäiset soittajat, joilla on perustaito hyppysissään.